Dorrit West Risikoledelse og den offentlige sektor

22jun/081

Undercover journalistik

I programmet Mennesker og Medier på Danmarks Radios P1 har Lasse Jensen behandlet temaet journalistik under dække med udgangspunkt i sagen om Fælledgården i København og sagen Strandvænget i Nyborg og interviewet de to praktikanter, som tog job på institutionerne og arbejdede under dække med en helt anden dagsorden. Hør udsendelsen her.

Kommentarer (1) Trackbacks (0)
  1. At arbejde under cover retfærdiggøres af, at der afsløres forhold på offentlige institutioner om faglige svigt. Informationerne antages at være meget samfundsnyttige, fordi de ansvarlige politikere så kan handle på den nye viden, som de ellers var uvidende om… Dvs. grundantagelsen må være, at svage borgere udsættes for svigt fra offentlige ansatte, og da de ikke selv kan sige fra og da medarbejdere eller ledere vil benægte, at der er problemer, derfor må medierne gribe ind og bruge utraditionelle journalistiske metoder, der vækker sensation og forargelse. I sagen om Strandvænget var dette ikke tilfældet, idet alle arbejdede målrettet med at forbedre den faglige kvalitet, effektivitet og det psykiske arbejdsmiljø (sygefraværet og trivselen), velvidende at det på nogle afdelinger kunne blive meget bedre – hvilket udsendelsen jo også dokumenterede!

    Et spørgsmål, der står tilbage at debattere er, om udsendelse var samfundsnyttig at vise – understået til gavn for beboerne – eller den reelt har været en kæp i hjulet for de radikale forandringer af holdninger og kultur, der tydeligvis var behov for. Forandringer, som kræver ledelse, som vil vække modstand og uenighed og som ofte vil tage tid og være “et langt sejt træk”? Hvis forbedringer nås ved at forøge budgettet til at gennemføre nye/flere tiltag vil det være forbedringer på det korte sigt, men er der reelt tale om grundlægggende forandringer af holdninger og kultur eller blot om at udvide rammen?


Leave a comment

Ingen trackbacks endnu.