Dorrit West Risikoledelse og den offentlige sektor

17sep/090

Mindre dokumentation mere risikovillighed

Færre krav til offentligt ansatte om dokumentation efterlyses fra mange sider. Bl.a. har regeringen nedsat et regelforenklingsudvalg, FOA har efterlyst mere tid til omsorg frem for bureaukrati og for nyligt kunne vi i Jyllandsposten læse at “dokumentationsbyrden er selvskabt på ældreområdet” med en kraftig opfordring til, at kommunerne starter med at rydde op i interne regler og arbejdsgange.

Uanset holdningerne er det en kendsgerning, at mindre dokumentation vil kræve mere risikovillighed fra både politikere og topledere. De skal turde vise tillid til driftsledere og medarbejdere, turde leve med enkeltsager og at fejl opstår, hvor service og omsorg ydes af levende mennesker og de skal turde leve med den efterfølgende kritik.

Men er det reelt sådan, at dokumentations- og kvalitetssikringsbyrden er skabt af politikerne selv – ikke for at udvikle kvaliteten og sikre retssikkerheden, men for at holde deres rygge frie? Jf. citat af professor Peter Dahler-Larsen i bogen “Forandringer af betydning” red. af Dominique Bouchet, forlaget Afveje, Odense 2009: “Drivkraften er ikke længere kvalitetsudvikling, men et afrapporteringshensyn, der prospektivt skal befri de øverste ansvarlige for risiko”

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ingen kommentarer endnu.


Leave a comment

Ingen trackbacks endnu.